Leclerc met gemengde gevoelens na historische zege: "Mijn eerste race was zelfs met Anthoine"
Redactie
| 0 reacties

Charles Leclerc draagt eerste zege in F1 op aan Anthoine Hubert

Leclerc met gemengde gevoelens na historische zege: "Mijn eerste race was zelfs met Anthoine"
Foto: © photonews

De winnaar van de GP van België zou wellicht altijd zijn overwinning hebben opgedragen aan Anthoine Hubert. Dat het dan nog net Charles Leclerc moest zijn. De Ferrari-rijder kende Hubert van jongs af aan en beschouwde hem als een goede vriend.

Voor Charles Leclerc was het eigenlijk een groots moment: op zijn 21ste won hij zijn eerste F1-race. "Ik kan niet volop van mijn eerste overwinning genieten, maar het vormt zeker een herinnering die me zal bijblijven. Aan de ene kant heb ik een jongensdroom gerealiseerd, aan de andere kant is het heel moeilijk geweest. Ik heb een vriend verloren en dat maakt het heel lastig. Ik wil deze overwinning graag aan hem opdragen."

Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is 

Dat hoeft niet te verbazen. Net als Gasly - die Leclerc overigens vroeg om te winnen voor Hubert - kende hij het slachtoffer van de dodelijke crash in de F2 erg goed. "We zijn samen opgegroeid. Mijn eerste race was zelfs met Anthoine. Op jonge leeftijd raceten we altijd samen, ook met Pierre Gasly en Esteban Ocon erbij. Het is gewoon verschrikkelijk wat er gebeurd is."

Niet simpel om dan de knop om te draaien en te focussen op het sportieve. Op dat vlak werd het nog even spannend. "Het einde van de race was zeker niet makkelijk. Hamilton voerde de druk op, maar ik ben blij dat ik hem achter me heb kunnen houden." Die eerste zege had er tenslotte ook al vroeger kunnen komen. Deze keer liep het niet meer mis. "Ik heb de banden beter kunnen managen dan in Boedapest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws