Betreurde Anthoine Hubert liet zijn talent al snel doorschemeren tijdens zijn jeugdjaren
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Hubert oogste meteen bij intrede in autosport en zette probleemloos de stap naar de F2

Betreurde Anthoine Hubert liet zijn talent al snel doorschemeren tijdens zijn jeugdjaren

Het overlijden van Anthoine Hubert laat niemand onberoerd. In de eerste plaats voelen we uiteraard erg mee met zijn familie en vrienden, die deze kerel op 22-jarige leeftijd al moeten afgeven en zo'n groot verlies moeten lijden. Dat Hubert als rijder erg getalenteerd was, staat eveneens buiten kijf.

Wie was juist de racer Anthoine Hubert? Het is het zeker waard om dat ook even te belichten. De jongen die geboren werd in Lyon, ging in 2004 op zijn zevende karten. Zes jaar later was hij al dicht bij de Karting Academy Trophy. De jonge Franse kerel nam vrede met een tweede plaats. De twee volgende jaren eindigde hij telkens derde op het WK karten voor U18.

Op 17-jarige leeftijd kreeg de kans om in de Franse F4 te beginnen. Hubert kwam binnen als een raket in de autosportwereld. In zijn eerste jaar werd Hubert meteen kampioen in de F4, won hij elf aces en eindigde hij daarnaast nog tweemaal op het podium. 

WINST OP PRESTIGIEUZE CIRCUITS

De verhalen over zijn talent deden vanaf dan al snel de ronde. Voor Tech1 Racing trad hij vervolgens aan in de Eurocup. Na een jaartje aanpassen kaapte hij in 2015 de vijfde plaats weg in het kampioenschap, met overwinningen op de prestigieuze circuits van Silverstone en Le Mans.

Er volgde een uitstapje naar de Europese Formule 3 en vervolgens kwam hij ook in actie in de GP3. Daar demonstreerde Hubert opnieuw zijn potentieel. Hij schreef de klasse op zijn naam en kwam zo op de radar te staan van Renault, dat hem opnam in zijn opleidingsteam.

COMPLEXLOZE OVERSTAP NAAR F2

Met veel van zijn oude collega's uit de GP3 maakte Hubert dit jaar de overstap naar de Formule 2. Geen van hen zou even goed doen als hem. De zeges in een race in Monaco en in Frankrijk waren het zoveelste bewijs van zijn talent. Overwinningen die als Fransman enorm veel betekend moeten hebben. Een achtste plaats in de tussenstand in zijn eerste jaar was eveneens knap. Zijn heengaan is op alle vlak een groot verlies.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws