📷 🎥 Na de pakkende eerbetonen: parket van Luik stelt onderzoek in naar overlijden Hubert
Redactie
| 3 reacties

Parket van Luik gaat omstandigheden waarin Anthoine Hubert stierf onderzoeken

📷 🎥 Na de pakkende eerbetonen: parket van Luik stelt onderzoek in naar overlijden Hubert
Foto: © photonews

Nadat Anthoine Hubert het leven liet als gevolg van zijn crash zaterdag, was de herinnering aan hem prominent aanwezig op Spa-Franchorchamps. Zondag waren er verschilende eerbetonen. Het parket van Luik gaat de omstandigheden naar zijn dood nu ook nog onderzoeken.

Tijdens de F1-race die zondag plaatsvond, stond op alle wagens 'Racing For Anthoine' gedrukt, met ook nog een Franse vlag op de achtergrond, een ster en zijn autonummer 19. Voor aanvang van de race werd er door alle betrokkenen een indrukwekkende minuut stilte gehouden.

Ook de fans deden hun duit in het zakje om Anthoine Hubert te eren. Er onstond een spontaan applaus toen de marshalls, veiligheidsmensen en medische staff hun hommage brachten door met hun wagens traag over de baan te rijden. Tijdens de race gaven de supporters Hubert ook nog eens een staande ovatie in de negentiende ronde.

Naast al deze ontroerende momenten is er ook nog de gerechtelijke kant van de zaak. Het parket van Luik heeft aangekondigd de crash van zaterdag en het overlijden van Anthoine Hubert te gaan onderzoeken. Daar waren overigens nog drie andere wagens bij betrokken.

Naar aanleiding van de dood van Hubert besliste de racedirectie overigens om de Formule 2-wedstrijd volledig af te gelasten. De procureur van de afdeling van Verviers gaat weldra nog meer communicatie geven over het onderzoek van het parket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws