Racepilote laat het leven bij poging om snelste vrouw ter wereld te worden
Redactie
| 10 reacties

Jessi Combs overlijdt na crashi

Racepilote laat het leven bij poging om snelste vrouw ter wereld te worden
Foto: © photonews

Eind vorig jaar was er al de horrorcrash van Sophia Flörsch die voor beroering zorgde. De Duitse ontsnapte als het ware aan de dood. Dat was Jessi Combs niet gegund. De Amerikaanse racepilote is gestorven bij een poging het snelheidsrecord te verbreken.

Combs was in Amerika een tv-persoonlijkheid, maar eerst en vooral een racepilote. Ze was vooral bekend in het wereldje van de hot-rods. Zo won ze in verschillende categorieën in Ultra 4 King of the Hammers. Tevens maakte ze jacht op het snelheidsrecord op land.

Tijdens een poging om de vrouw te worden met het wereldsnelheidsrecord op land in de staat Oregon, is Combs om het leven gekomen. Haar familie stuurde een persbericht de wereld in. "De grootste droom van Jessi was om de snelste vrouw ter wereld te worden, een droom die ze al sinds 2012 najaagde."

MOED EN DOORZETTINGSVERMOGEN

Eentje waarvoor ze een falale prijs betaalde. De familie koestert haar doorzettingsvermogen. "Ze was één van die zeldzame dromers die de moed had om kansen om te zetten in werkelijkheid. Ze heeft deze wereld verlaten terwijl ze sneller reed dan welke vrouw ook ooit in de geschiedenis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws