Zwitser Maggi en familie Longin vieren op 24 uur van Zolder, wagen van Tom Boonen vat vuur
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Norma van de Longins, Corten en Maggi wint 24 uur van Zolder

Zwitser Maggi en familie Longin vieren op 24 uur van Zolder, wagen van Tom Boonen vat vuur
Foto: © photonews

De 24 uur van Zolder was de editie van de onverwachte wendingen. Tom Boonen was zijn ambities aan het waarmaken en leek op weg naar de zege. Diens wagen vatte echter vuur. Vervolgens grepen Giorgo Maggi (foto), Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten hun kans.

De bolide van Boonen, Dejonghe en Piessens leidde zondagochtend met een voorgift van vijf minuten op de eerste achtervolger. Hun droom ging echter op in rook, letterlijk en figuurlijk. Plots vloog hun motor in brand: hét beeld van de 24 uur van Zolder en de opgave was dan ook onvermijdelijk.

BERT LONGIN MEDERECORDHOUDER

Bert Longin, Stienes Longin, Corten en Maggi hadden sowieso een groot deel van de race gedomineerd en haalden finaal ook nog hun gram. Bert Longin is in Zolder nu mederecordhouder met zes overwinningen. De tweede plaats was voor de Porsche van Dylan Derdaele, Marc Goossens, Nicolas Saelens, Louis Machiels en Lars Kern.

Zij finishten op zes ronden van de leiders. Er zat wel nog een troostprijs in voor hen: de zege in de Belcar 2-klasse. De Norma van Koen De Wit, François Bouillon, Kris Cools en Frédéric Vervisch werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws