Opnieuw miljoenenverlies voor GP van België, Waals gewest moet weer flink bijpassen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Waals Gewest steekt 7,5 miljoen euro toe om GP van België te laten plaatsvinden

Opnieuw miljoenenverlies voor GP van België, Waals gewest moet weer flink bijpassen
Foto: © photonews

Nog een drietal weken wachten en dan is er weer de hoogmis van het jaar voor de Belgische motorsportfan: de GP van België. De organisatie van die wedstrijd is echter niet zo vanzelfsprekend. De GP van België draait de jaren telkens verlies, ook dit jaar.

Ondanks de populariteit van Max Verstappen en de horde Nederlandse fans die zo naar Francorchamps gelokt worden, levert de ticketverkoop van de GP van België al jaren onvoldoende op. Spa Grand Prix, het bedrijf achter de race, krijgt elk jaar een verlies voorgeschoteld.

Dat moet dan steeds weer worden bijgepast door het Waals gewest, dat dit vooralsnog blijft doen vanwege de positieve impact van de race op de economie in Wallonië. Volgens het Belgisch Staatsblad voorziet Sopega, een investeringsvehikel van het Waalse gewest, dit jaar zo'n 7,5 miljoen euro om de GP van België mee te financieren.

TOT 2021 OP DE KALENDER

Ondanks de financiële moeilijkheden blijft de wedstrijd nog zeker een paar jaar op de F1-kalender staan. Er is een overeenkomst met F1-eigenaar Liberty Media tot 2021. Dit jaar zal de race doorgaan op 1 september. In 2018 kroonde Sebastian Vettel zich tot winnaar, voor Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws