Neuville haalt nog alles uit de kast voor ereplaats, winst gaat naar foutloze toprijder
Redactie
| 0 reacties

Neuville moet het in rally van Finland doen met een zesde plaats

Neuville haalt nog alles uit de kast voor ereplaats, winst gaat naar foutloze toprijder
Foto: © photonews

Aan zijn inspanningen van de laatste dagen heeft het zeker niet gelegen. Liefst van al had Thierry Neuville over het volledige parcours gevlogen in de rally van Finland. Veel vooruitgang boeken was echter niet mogelijk. Ondertussen reed Tänak naar de overwinning.

Op de voorlaatste dag was Neuville erin geslaagd om nog een plaatsje op te schuiven en dat herhaalde hij op de laatste dag van de rally. Het was het maximum dat er nog in zat. Neuville ging van zeven naar zes. Niets om vrolijk van te worden, maar hij deed wat hij kon. De eerste vijf stonden al te ver vooruit.

VIERDE ZEGE VOOR TÄNAK

Ook Ogier, die vlak voor hem staat in de WK-stand, kon met een vijfde plaats niet blij zijn. Vreugde was er wel bij Ott Tänak, voor deze rally al leider en de hele wedstrijd op geen foutje te betrappen. De Toyota-rijder reed zo naar zijn vierde zege van het seizoen.

Zo begint het er in het WK stilaan rooskleurig uit te zien voor de ESt. Zijn voorsprong op zijn eerste achtervolger Ogier bedraagt nu 22 punten. Neuville volgt op een derde plaats, op 25 punten van Tänak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws