Wat een heerlijke race! Hamilton klopt Verstappen na een bijzonder spannend duel
Arjen T'Sjoen
| 10 reacties

Lewis Hamilton is de beste in de GP van Hongarije

Wat een heerlijke race! Hamilton klopt Verstappen na een bijzonder spannend duel
Foto: © photonews

Lewis Hamilton heeft na een schitterend duel met Max Verstappen de GP van Hongarije gewonnen. De Nederlander leek te gaan winnen, maar dan volgde een zeer slimme ingreep van Mercedes.

Max Verstappen begon in Boedapest op de pole en startte bijzonder sterk. De Nederlander pakte de koppositie en leek die niet snel af te zullen staan. In zijn rug ging Lewis Hamilton zijn ploegmaat Valtteri Bottas voorbij en ging meteen in de achtervolging op Verstappen.

Daarna volgde een bijzonder knap duel tussen Verstappen en Hamilton. Hamilton probeerde Verstappen twee keer voorbij te gaan, maar slaagde niet in zijn opzet. 

Verstappen stopt niet

Lewis Hamilton besloot een tweede keer van banden te wisselen en schakelde over naar mediums. Verstappen deed dat niet en ging verder op zijn oude banden. De Mercedes-strategen bleken gelijk te hebben want Verstappen verloor meer en meer terrein en dat kostte hem uiteindelijk de zege in Boedapest. Hamilton wint op deze manier opnieuw een GP en neemt revanche na vorige week in Duitsland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws