Neuville kan voorlopig slechts één plaatsje goedmaken, WK-leider dreigt weg te lopen in de stand
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Neuville rijdt in Finland rond op teleurstellende zevende plaats

Neuville kan voorlopig slechts één plaatsje goedmaken, WK-leider dreigt weg te lopen in de stand
Foto: © photonews

Het ziet er niet naar uit dat Thierry Neuville in Scandinavië zal kunnen naderen op zijn concurrenten in het WK Rally, integendeel. De Belg schoof wel op van plaats acht naar zeven, maar ondertussen lijkt Tänak op weg naar de zege. Die kan zo zijn voorsprong in het WK nog vergroten.

Dat Neuville aan de derde wedstrijddag moest beginnen vanop de achtste plaats, was al niet ideaal. Door de opgave van Kris Meeke ging onze landgenoot wel een plekje vooruit. Daar bleef het echter bij. Zijn achterstand op de rijders die in Finland meedoen voor de prijzen is simpelweg te groot.

Op de leider is dat bijvoorbeeld al een minuut en negentien seconden. Dat de koploper inmiddels luistert naar de naam Tänak, is nog slechter nieuws. De Toyota-rijder nam de leiding over van zijn landgenoot Latvala toen deze lek reed. Tänak stond al op kop in het WK, voor Ogier en Neuville, en lijkt zijn positie enkel nog te gaan verstevigen.

STILAAN PROBLEMATISCH

Dat begint dus toch wel enigszins problematisch te worden voor Neuville. Ook het podium lijkt in Finland te hoog gegrepen. Op de vierde moet hij ook al bijna een halve minuut goedmaken. Het is afwachten of hij zijn positie tijdens de laatste vier ritten nog kan verbeteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws