Neuville moet al veel tijd prijsgeven in Finland, verrassende top drie en goede zaak voor WK-leider
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Achtervolgen geblazen voor Thierry Neuville in Rally van Finland

Neuville moet al veel tijd prijsgeven in Finland, verrassende top drie en goede zaak voor WK-leider
Foto: © photonews

Het zal nog tot een grote ommekeer moeten komen in de Rally van Finland, wil Thierry Neuville meespelen voor de prijzen. Het was nochtans allemaal goed begonnen, maar ondertussen ziet de wereld er heel anders uit. Thuisrijder Latvala leidt momenteel de dans.

Thierry Neuville was de beste in de eerste klassementsrit. Een mooie binnenkomer, maar het betrof wel slechts een superspecial van korte afstand. In de ritten waarin echt grote verschillen gemaakt werden, kwam Neuville minder goed uit de verf.

De Belg staat momenteel achtste en heeft toch al veel tijd verloren. Net voor hem staag Ogier. Ook die andere kandidaat voor de wereldtitel, WK-leider Ott Tänak, heeft al betere rally's gereden. Maar de Est doet het met een voorlopige vierde plaats nog altijd beter dan zijn concurrenten.

TOP DRIE DICHT BIJ MEKAAR

De top drie staat nog erg dicht op mekaar. De voorsprong van Latvala op zijn teamgenoot Kris Meeke bedraagt slechts 1,2 seconden. Esapekka Lappi van Citroën volgt op een derde plaats, op 2,4 seconden van de huidige leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws