Joël Smets ziet hoe Lommel tegen de verwachtingen nog altijd publiek lokt: "De sport blijft populair"

Joël Smets ziet hoe Lommel tegen de verwachtingen nog altijd publiek lokt: "De sport blijft populair"
Foto: © photonews

Toppers als Antonio Cairoli en Jeffrey Herlings zijn niet van de partij en van Belgische motorcrossers is er ook al geen spoor. Desalniettemin verwachten ze in Lommel heel wat volk voor de GP Limburg. Joël Smets stelt vast dat zijn geliefde sport nog altijd aantrek heeft.

Dat is dan ook meer dan terecht. "Motorcross is een prachtige mix van topsport, spanning en spektakel. De sport blijft populair, dat is goed nieuws", verheugt Smets zich bij Sporza. "Er waren tijden dat er meer GP's in de buurt waren, nu heb je enkel nog Valkenswaard en Lommel. Wie een Grote Prijs wil zien moet dus naar hier komen."

In de Lage Landen is het wel hard zoeken naar een kandidaat-winnaar voor de GP van dit weekend. "Het is jammer dat het van Belgische en Nederlandse kant op dit moment tegenvalt. Clément Desalle was goed bezig, maar hij is geblesseerd uitgevallen. Van Nederlandse kant rijdt Jeffrey Herlings niet, maar Cordenhoff is er ook nog."

GEERTS HET NIEUWE TALENT

De motorcrosskampioen laat ons alvast kennis maken met een aanstormend talent. "In de MX2 hebben we Jago Geerts. Hij zal hier strijden voor de zege in zijn klasse. Hij heeft alle ingrediënten om een grote rijder te worden. Hij staat nu 3e in het WK en we denken dat het nog beter kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws