Hamilton klopt Verstappen in strijd om pole, complete miskleun bij Ferrari in kwalificaties
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Lewis Hamilton heeft ook in Duitsland poleposition beet

Hamilton klopt Verstappen in strijd om pole, complete miskleun bij Ferrari in kwalificaties
Foto: © photonews

De oefensessies in de GP van Duitsland waren voor Ferrari, maar de kwalificaties draaiden weer volledig in de soep voor de Italiaanse renstal. Lewis Hamilton hield zich klaar om het beste van zichzelf te geven op het moment dat het ertoe deed. Hij hield Verstappen af en reed naar een nieuwe pole.

De miserie begon al snel bij Ferrari. Vettel was nog maar amper de baan opgegaan of hij reed alweer terug naar de garage. De Duitser gaf aan dat hij vermogen verloor. De motorkap werd van de wagen gehaald, maar men kreeg de bolide niet meer aan de praat. Zo start Vettel in eigen land vanop de allerlaatste plaats.

OOK LECLERC BLIJFT NIET VAN PECH BESPAARD

Verstappen leek met een soortgelijk probleem te zitten, maar slaagde er wel nog in om zich te kwalificeren voor Q3. Dat deed ook Leclerc, maar plots moest er ook aan zijn wagen gesleuteld worden. Uitrijden in Q3 kwam er niet meer van. Het wordt dus een tiende startplaats voor hem.

Lewis Hamilton toonde dan maar zijn capaciteit om in het laatste deel van de kwalificaties er een snel rondje uit te persen. Daarmee was de Brit drie tienden van een seconde sneller dan Verstappen. Bottas en Gasly bezetten de plaatsen op de tweede startrij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws