Ferrari neemt alle oefensessies voor zijn rekening, voorbode voor eerste zege?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Leclerc het snelst in tweede en derde training in Duitsland

Ferrari neemt alle oefensessies voor zijn rekening, voorbode voor eerste zege?
Foto: © photonews

Bij Ferrari wachten ze nog altijd op een eerste overwinning in het huidige F1-seizoen, maar mogelijk wacht er in Duitsland wel een unieke kans. De Italiaanse renstal boekte in alle vrije trainingen de snelste tijd. Vooral Leclerc was in de laatste oefensessies sterk op dreef.

Het was Sebastian Vettel die de toon zette door in de eerste sessie de snelste tijd neer te zetten, voor Leclerc. In de tweede training waren de rollen omgekeerd en was de Monegask een tiende van een seconde sneller. Achter de Ferrari's volgden Mercedes-rijders Hamilton en Bottas. Hét moment van deze sessie was de crash van Gasly, die hard in aanraking kwam met de barrières.

VERSTAPPEN TWEEDE IN DERDE TRAINING

Vooraleer de F1-piloten zich aan de kwalificaties wagen, moesten ze op zaterdag nog een derde vrije training afwerken. Max Verstappen mengde zich stevig in de debatten. De Nederlander posteerde zich tussen beide Ferrari's. 

Lerclerc bleek overigens opnieuw sneller te zijn dan Vettel. De marge was minder dan twee tienden van een seconde, zowel ten opzichte van Verstappen als tegenover Vettel. Uitkijken of de trend uit de oefensessies zich nu ook gaat verder zetten in de kwalificaties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws