D'Ambrosio sprokkelt punten na mooie inhaalrace, beslissing over titelstrijd uitgesteld door aanrijding in slotronde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Aanrijding Vergne doet Jérôme d'Ambrosio in de punten eindigen

D'Ambrosio sprokkelt punten na mooie inhaalrace, beslissing over titelstrijd uitgesteld door aanrijding in slotronde
Foto: © photonews

Het Formule E-kampioenschap kent zijn ontknoping met twee races in New York dit weekend. Krijgen we nog een onvoorstelbare wending? Jean-Eric Vergne is alleszins nog niet zeker van de titel. In tegenstelling tot de Fransman eindigde D'Ambrosio wel in de punten. Vandoorne viel ernaast.

Jérôme d'Ambrosio startte in zijn Mahindra pas vanop de 22ste plaats, maar kon aardig wat terrein goedmaken. Sébastien Buemi reed vanop de pole naar de overwinning, voor Evans en Da Costa. Maar de grote vraag was: zou Jean-Eric Vergne zijn tweede titel op rij binnenhalen?

MASSA STELT TITELFEEST UIT

Het liep al snel mis voor de Techeetah-rijder door een vroege crash. Zo was het achtervolgen geblazen, maar in de loop van de race leek Vergne toch op weg om opnieuw kampioen te worden. Tot het in de laatste ronde een aanrijding kwam voor Felipe Massa. Weg punten voor Vergne. D'Ambrosio schoof hierdoor op naar de negende plaats en scoorde dus wel enkele puntjes.

In tegenstelling tot Stoffel Vandoorne, die vrede moest nemen met een dertiende plaats. De laatste race van het seizoen moet dus beslissen over het kampioenschap. Daar zijn nog 29 punten in te verdienen. Vergne telt in de stand een voorsprong van 22 punten op Di Grassi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws