Alsnog WK-puntje voor Vandoorne na straf voor Belgische Duitser
Redactie
| 0 reacties

Stoffel Vandoorne krijgt tiende plaats toegekend in ePrix van Bern

Alsnog WK-puntje voor Vandoorne na straf voor Belgische Duitser
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne reed zaterdag als elfde over de finish in de ePrix van Bern in Zwitserland. Net buiten de punten dus. Gelukkig voor de Belg werden er nog enkele sancties uitgedeeld. Daardoor werd hij nog een positie hoger gezet in de stand en eindigde hij dus wel degelijk in de punten.

Finaal is het dus een tiende plaats voor Vandoorne in Bern. De HWA-rijder krijgt hiervoor één WK-puntje aan zijn totaal toegevoegd. Vandoorne is nu wel in vier van de vijf laatste wedstrijden in de punten geëindigd en kan zo toch aantonen dat hij aan een prima seizoenseinde bezig is in de Formule E.

LOTTERER IN DE FOUT VANUIT DE PITLANE

Dat hij in de meest recente race nog de top tien haalde, is te danken aan een sanctie voor André Lotterer van Techeetah. Zijn moeder is een Belgische, maar Lotterer heeft in de eerste plaats de Duitse nationaliteit. Wegens over de schreef gaan bij het uitkomen van de pitlane werd de rijder van Techeetah teruggezet van de vierde naar de dertiende plaats.

Door het uitdelen van nog enkele andere sancties finishte Jérôme d'Ambrosio overigens niet als vijftiende, maar als twaalfde. De sanctie voor Lotterer heeft ook invloed op het WK. Hij is nu niet tweede in de stand, maar pas vierde. Zijn ploegmaat Vergne lijkt zo op weg naar de titel en heeft een voorsprong van 32 punten op Lucas di Grassi, met enkel nog het slotweekend in New York voor de boeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws