Stoffel Vandoorne valt net buiten de punten, kampioen van vorig jaar zet stap richting tweede titel

Stoffel Vandoorne valt net buiten de punten, kampioen van vorig jaar zet stap richting tweede titel
Foto: © photonews

Het gebeurde al eens eerder in de Formule E en ook in Bern was het prijs: nagenoeg een heel deelnemersveld dat tot stilstand kwam. Na de herstart kon er wel volop geracet worden. Vandoorne geraakte niet verder dan de elfde plaats en deed hiermee nog beter dan D'Ambrosio. De winst was voor Vergne.

De eerste drie geraakten veilig door de start, maar achter hen kwam alles vast te zitten in de eerste chicane. Een totale opstopping. Vandoorne zag wel een gaatje en kon opschuiven naar de vijfde plaats. Die zou hij niet lang in handen hebben, want logischerwijs kwam er een rode vlag en vervolgens besloot de FIA dat de herstart zou plaatsvinden volgens de volgorde op de startgrid.

VANDOORNE SCHUIFT OP

Eerst moest de safety car nog even voor rijden en nadien was het weer aan de rijders. D'Ambrosio zag zijn kansen op een goede race verpest door een drive-through penalty wegens het veroorzaken van een aanrijding. Na 27 minuten was Vandoorne toch weer gestegen naar de tiende plaats en viel Wehrlein uit. Diens Mahindra stond nog een tijdje in de weg. Er kwam dus nog een gele vlag aan te pas.

SPANNEND SLOT IN DE REGEN

Nadien werd er wel zonder onderbreking naar de finish gereden. Leider Vergne kreeg in het eerste wedstrijdgedeelte heel wat druk te verwerken van Evans, maar verdedigde op die momenten prima op het smalle stratencircuit van Bern. Nadien liep de Fransman uit, maar op het einde werd het toch weer spannend. Zeker omdat het plots hard begon te regenen.

Desalniettemin reed Vergne naar winst, voor Evans en Buemi. Zo verstevigt de Techeetah-rijder ook zijn leiderspositie in de stand en staat hij er goed voor om in het slotweekend in New York zijn tweede titel op rij te nemen. Di Grassi ging dankzij zijn 'attack mode' in het slot nog voorbij Vandoorne. Die eindigde zo elfde en dus net buiten de punten. Voor D'Ambrosio werd het de vijftiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws