Geen Belgen in top tien van kwalificaties ePrix van Bern, pole is voor WK-leider
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Vergne heeft de pole te pakken in Bern

Geen Belgen in top tien van kwalificaties ePrix van Bern, pole is voor WK-leider
Foto: © photonews

Jérôme d'Ambrosio moet in Bern uitpakken als hij nog mee wil doen voor de prijzen, maar dat zal dan toch via een inhaalrace moet gebeuren. Zeker omdat hij niet in de top tien geraakte in de kwalificaties en WK-leider Vergne naar de pole reed. Vandoorne start nog verder achterop.

In de Formule E verlopen de kwalificaties steeds in verschillende groepen en de zes beste rijders mogen zich dan wagen aan de superpole. Zowel Jérôme d'Ambrosio als Stoffel Vandoorne geraakten niet bij die beste zes. D'Ambrosio moet het stellen met de elfde startplaats. Vandoorne eindigde de kwalificaties als vijftiende.

TWEEDE TITEL OP RIJ DICHTERBIJ VOOR VERGNE

Evans, Vergne, Wehrlein, Buemi, Günther en Bird mochten wel nog dromen van de pole. Het was uiteindelijk Vergne die het snelst ging. Zo komt een tweede titel op rij weer wat dichter bij de Fransman. Zeker omdat zijn concurrenten Di Grassi en Da Costa vanop de voorlaatste plaats moeten starten.

Naast Vergne deden Evans en Buemi het het beste in de kwalificaties, in die volgorde. Wie ook nog op de tweede startrij te vinden is, is Pascal Wehrlein, de ploegmaat van d'Ambrosio. De race gaat zaterdagavond van start om 18u.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws