Dreigt noodzakelijke zoektocht naar nieuw team? Resultaten geëist van Neuville en zijn ploegmaats
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Hyundai dreigt met WRC te stoppen bij uitblijven van wereldtitel

Dreigt noodzakelijke zoektocht naar nieuw team? Resultaten geëist van Neuville en zijn ploegmaats
Foto: © photonews

Sinds 2014 rijdt Thierry Neuville voor Hyundai en die combinatie leidt ertoe dat zowel de rallypiloot als het Zuid-Koreaanse merk elk jaar een prominente rol vervullen in het kampioenschap. Maar helemaal bovenaan eindigen blijft nog altijd een zware opgave en dat zijn ze bij Hyundai kennelijk beu.

In zowel 2016, 2017 en 2018 eindigde Thierry Neuville op de tweede plaats in het WRC-kampioenschap. Bij de constructeurs werd Hyundai tijdens deze jaren ook telkens tweede. In dertien rally's werd wel de overwinning gepakt, maar in het WK mikt Hyundai op het allerhoogste.

GEDULD VAN STERKE MAN LIJKT OP

De tweede plaatsen moeten dus ingeruild worden voor eindwinst. Dit seizoen moet er minstens één wereldtitel behaald worden, ofwel bij de rijders, ofwel bij de constructeurs. Zoniet zou sterke man Chung Mong-koo overwegen om met het WRC-programma te stoppen.

In dat geval moet Neuville uiteraard op zoek naar een nieuwe ploeg. Onze landgenoot weet dus wat gedaan. Er ligt nog wel wat werk op de plank, want momenteel bekleedt hij pas de derde plaats in het kampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws