D'Ambrosio speelt alles of niets in Bern en Vandoorne wil goede lijn doortrekken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jérôme d'Ambrosio moet zwaar scoren in Bern om WK-droom intact te houden

D'Ambrosio speelt alles of niets in Bern en Vandoorne wil goede lijn doortrekken
Foto: © photonews

Het Formule E-seizoen nadert stilaan zijn ontknoping. Voor het allesbeslissende weekend in New York met dubbele punten, wordt er enkel nog komende zaterdag in Bern geracet. Uitkijken naar wat de Belgen daar voor mekaar krijgen. Vooral voor d'Ambrosio is er geen tijd te verliezen.

Na zijn overwinning in de ePrix van Marrakesh, in de tweede race van het seizoen, leek d'Ambrosio gelanceerd voor een uitstekend kampioenschap. De rijder van Mahindra liet de laatste wedstrijden wel wat van zijn pluimen, waardoor hij gezakt is naar de achtste plaats. Maar in de Formule E zit alles dicht opeen en is elke race alles mogelijk.

D'Ambrosio hoeft zijn droom over de wereldtitel dus nog niet noodzakelijk op te geven. Hij moet dan wel sterk uit de hoek komen in Bern, om nadien helemaal uit te pakken in New York. Maar eerst dus wel komend weekend de kansen gaaf houden. Dan zal de tendens wel moeten keren, want die is zeker niet in het voordeel van onze landgenoot.

FOUTENLAST BEPERKEN

In de laatste drie races scoorde d'Ambrosio geen enkel punt. Een opgave in Parijs, een elfde plaats in Monaco en zeventiende in Berlijn: dat is niet om over naar huis te schrijven. Het is kwestie om in de loop van de race geen fouten te maken, want op één of andere manier lijkt het tijdens de wedstrijd tegenwoordig steeds mis te lopen.

Nochtans ontwikkelt de Mahindra nog steeds voldoende snelheid om een rol van betekenis te spelen. Wat ook opvalt, is dat d'Ambrosio de laatste tijd steevast in het midden van het pak kwalificeert. In de Formule E kan er altijd wel ingehaald worden, maar een betere startplaats kan hem toch al een eind op weg helpen. Zeker op de vlakke omloop in Bern. Duimen maar.

OMGEKEERDE SPIRAAL BIJ VANDOORNE

Stoffel Vandoorne ziet in de omgekeerde spiraal. Met een derde plek in Rome, een negende plaats in Monaco en de vijfde positie in Berlijn draait hij de laatste wedstrijden goed mee. Met het einde van het seizoen in zicht zijn de kinderziektes bij HWA stilaan verdwenen en kan Vandoorne dus zijn kwaliteiten op de baan laten zien.

Gewoon blijven doen wat in de voorbije races ook gedaan werd, dat is het devies. Een vierde keer in de punten rijden behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Bovendien kan hij vertrouwen tanken uit zijn WEC-avontuur. Iets helemaal naar anders natuurlijk, maar Vandoorne kan in elk geval zonder muizenissen rondrijden, en zou zo wel eens een gevaarlijke klant kunnen zijn in Zwitserland.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties