Thierry Neuville moet dominantie van grote concurrent aanschouwen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Neuville na drie dagen slechts zesde in Rally van Sardinië

Thierry Neuville moet dominantie van grote concurrent aanschouwen
Foto: © photonews

De Rally van Sardinië heeft onze landgenoot Thierry Neuville vooralsnog niet het grote geluk gebracht. Hij moet het voorlopig stellen met een bescheiden zesde plek. Wat mogelijk nog erger is, is dat met Ott Tänak een grote concurrent voor het WK het zo goed doet.

Neuville heeft er in Italië grote moeite mee om de foutenlast te beperken. Vrijdag werden er al verkeerde bandenkeuzes en een communicatiefout gemaakt. Ook op de derde dag maakte de Belg een verkeerde bandenkeuze. Nadien veel tijd goedmaken, zat er ook niet in.

In de laatste klassementsrit van de dag kreeg hij dan ook nog met pech te maken toen hij een wiel moest wisselen. Neuville geraakt voorlopig niet verder dan een zesde plaats en zal dus niet al teveel kunnen uitlopen in de WK-stand op Sébastien Ogier, die heeft moeten opgeven.

ALWEER ZELFDE WINNAAR?

Die andere grote concurrent, Ott Tänak, wordt meer dan waarschijnlijk de nieuwe leider. De Est wiipte alvast naar de leiding in Sardinië door op de derde dag alle klassemenstritten te winnen. Hij staat zo op het punt om voor de vierde Rally op rij naar de overwinning te rijden, na eedere zeges in Zweden, Chili en Portugal. Sordo en Suninen staan momenteel tweede en derde in de Rally van Sardinië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws