Supporters krijgen de kans om laatste groet te brengen aan Niki Lauda
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Honderden fans dagen in Wenen op om laatste groet aan Lauda te brengen

Supporters krijgen de kans om laatste groet te brengen aan Niki Lauda
Foto: © photonews

Het overlijden van Niki Lauda raakt zijn vrienden en familie diep in het hart, maar ook vele F1-fans. Ook aan hen is door de familie gedacht. Wie wilt, kan Niki Lauda vandaag in Wenen een laatste groet brengen. Daar gaat donderdag dan een plechtigheid door.

Plaats van het gebeuren is Stephansdom, de kathedraal in de hoofdstad van Oostenrijk. Daar staat de gesloten doodskist van Niki Lauda opgesteld, omringd door bloemen, kaarsen en een foto van de F1-legende. Fans van Lauda kunnen er hun eer betuigen.

Op de plechtigheid van donderdag zullen er zo'n driehonderd genodigden aanwezig zijn. Onder hen ook voormalig F1-baas Bernie Ecclestone. Mercedes zakt uiteraard met een ruime delegatie af. Daarbij ook wereldkampioen Lewis Hamilton.

PILOTENKOSTUUM

Niki Lauda zal begraven worden in een pilotenkostuum. Voorts zal nog een ander aspect verwijzen naar zijn verleden in de autosport. Zijn helm zal op de kist geplaatst worden. De stad Wenen deed zijn familie het voorstel om hem een eregraf te geven in het beroemde Zentralfriedhof, maar dat werd geweigered.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws