Groen licht voor Thierry Neuville na horrorcrash: "Kampioenschap blijft open"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Thierry Neuville van start in Rally van Portugal na zware crash in Chili

Groen licht voor Thierry Neuville na horrorcrash: "Kampioenschap blijft open"
Foto: © photonews

Het was schrikken toen we goed twee weken geleden plots beelden van de crash van Thierry Neuville in de Rally van Chili te zien kregen. Ondanks die horrorcrash komt de Waal vrijdag wel aan de start van de Rally van Portugal.

De Hyundai van Neuville en zijn corijder Nicolas Gilsoul ging zwaar overkop in de Rally van Chili. Gelukkig viel de schade mee bij het duo, dat vrijdag aan de start komt van de Rally van Portugal. Al was de crash wel een smet op de WK-kansen van Neuville. 

Vrijdag was er al een succesvolle test in Portugal, waardoor het duo toestemming heeft om te starten. "Ik had het graag anders gezien met het oog op het kampioenschap, maar de kloof met Tänak en Ogier is nog niet al te groot", laat Neuville weten bij Sporza. "Het kampioenschap blijft dus open."

"Portugal is een uitdagende rally", aldus Neuville over de komende wedstrijd. "Je moet goed omgaan met de banden. De auto kan zich soms onvoorspelbaar gedragen, dat is eigen aan deze wedstrijd. Maar in het verleden hebben we hier goeie resultaten behaald."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws