Mercedes heerst ook in kwalificaties in Monaco, Verstappen mag vanop tweede rij vertrekken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lewis Hamilton vertrekt vanop de pole in GP van Monaco

Mercedes heerst ook in kwalificaties in Monaco, Verstappen mag vanop tweede rij vertrekken
Foto: © photonews

Mercedes domineert vooralsnog al het hele seizoen en daar lijkt in de GP van Monaco niet meteen een einde aan te komen. In de kwalificaties zette de Duitse renstal alvast de twee beste tijden neer. Ook Max Verstappen deed het erg goed. De Nederlander komt derde te staan op de startgrid.

De topteams kennen in principe tijdens Q1 nooit al teveel problemen, maar bij Ferrari ging er toch weer één en ander grondig mis. Op het einde reed Vettel tegen de vangrails aan en moest hij binnenkomen. De vroege uitschakeling dreigde voor de Duiter. Zo werd Vettel toch weer de baan opgestuurd en zette hij zowaar nog de snelste tijd neer.

OPDOFFER VOOR LECLERC

Het grootste slachtoffer hiervan was... zijn ploegmaat Charles Leclerc. De Monegask belandde zo op de zestiende plaats en enkel de eerste vijftien gaan door naar Q2. De Ferrari-rijder moet in zijn thuisrace dus van ver in het achterveld vertrekken.

Tijdens Q2 was Max Verstappen het snelst, maar in Q3 nam Mercedes het commando over met eerst een snel rondje van Bottas. Met 1:10.166 deed Hamilton het nog beter. De WK-leider heeft de polepositie dus beet. Bottas start naast hem op de eerste rij. Op de tweede startij komen Verstappen, gevolgd door Vettel. Posities vijf en zes worden bezet door Gasly en Magnussen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws