Hamilton naar Ferrari en Vettel naar Mercedes? Volgens Toto Wolff kan het
Redactie
| 9 reacties

Toto Wolff zou begrijpen dat Lewis Hamilton ooit voor Ferrari wil racen

Hamilton naar Ferrari en Vettel naar Mercedes? Volgens Toto Wolff kan het

Lewis Hamilton verlengde vorig jaar zijn contract bij Mercedes, maar tijdens die onderhandelingen kwam ook een transfer naar Ferrari ter sprake. Dat geeft Toto Wolff toe. Die staat ook open voor de komst van grote rivaal Sebastian Vettel.

Hamilton blijft tot eind 2020 bij Mercedes rijden. Eén van de gespreksonderwerpen tijdens de onderhandelingen was een overstap naar de Scuderia. "Je moet gewoon erkennen dat het waarschijnlijk in het hoofd van elke coureur zit om op een dag bij Ferrari te rijden", citeert Motorsport.com Toto Wolff na de GP van Spanje in Barcelona.

"Ferrari is het meest iconische en het meest historische Formule 1-merk dat er bestaat"

"Het is het meest iconische en het meest historische Formule 1-merk dat er bestaat, en ik heb alle respect voor het feit dat een coureur de wens heeft om bij Ferrari te rijden. Binnen het team hebben we het besproken en zelfs met Lewis hebben we het besproken en zijn we het daarover eens geworden. We hadden de discussie toen we het laatste contract onderhandelden."

Hamilton veroverde al vijf wereldtitels, vier sinds zijn komst naar Mercedes in 2013. Alleen Michael Schumacher doet beter met zeven stuks. "Je moet gewoon open-minded zijn en begrijpen dat coureurs de bestaande mogelijkheden zullen verkennen en zichzelf zullen benchmarken", zegt de teambaas van Mercedes. "Maar Lewis en wij zijn altijd heel transparant geweest in die discussies."

Hamilton naar Ferrari, waarom zou Vettel dan niet naar Mercedes kunnen komen? "Je moet er rekening mee houden dat er waarschijnlijk zes of zeven coureurs zijn die de vaardigheid en de intelligentie hebben om in een race- en een kampioenschapswinnende auto te zitten. Twee van hen zitten bij ons en ik hoop dat dat voor altijd zo zal zijn. Dan zijn er nog een paar anderen die we echt graag zien en die we graag zien presteren. En Sebastian is er daar zeker één van", besluit Wolff. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws