Als bij wonder: Thierry Neuville komt met de schrik vrij na superzware crash in Chili
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Neuville houdt geen breuken over aan crash in Chili

Als bij wonder: Thierry Neuville komt met de schrik vrij na superzware crash in Chili
Foto: © photonews

Wat zag dat er akelig uit. De Hyundai van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul ging meerdere malen over de kop in de Rally van Chili. Ze moesten de wedstrijd uiteraard staken, maar er was vooral bezorgdheid vanwege hun gezondheid. Ze kwamen er beiden vrijwel ongedeerd uit.

Net na een heuvel was het een verraderlijke plaats om controle over de wagen te verliezen en zo gebeurde het ook. Er werd onmiddellijk medische bijstand gevraagd. Neuville werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Concepcion. Nadat de Belg daar onderzocht werd, kwam zijn team met een geruststellende mededeling.

"Nadat hij in het ziekenhuis van Concepcion onderzocht werd, kunnen we gelukkig bevestigen dat Thierry geen breuken of ernstige blessures heeft opgelopen", liet Hyundai weten. Onze landgenoot komt er vanaf met enkele kneuzingen, maar klaagt wel over stramheid. Ook zijn copiloot Gilsoul is zo goed als ongedeerd.

Voor de anderen gaat de wedstrijd uiteraard gewoon verder. De Est Ott Tänak staat momenteel aan de leiding in Chili met een voorsprong van dertig seconden op Sébastien Ogier. Dat zijn ook meteen de twee voornaamste concurrenten van Neuville in de WK-stand. Sébastien Loeb is voorlopig derde in Chili.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties