Primeur in Monaco: eindelijk een rijder met tweede zege, Vandoorne grijpt nipt naast WK-punt
Redactie
| 1 reacties

Jean-Eric Vergne slaat dubbelslag in ePrix van Monaco

Primeur in Monaco: eindelijk een rijder met tweede zege, Vandoorne grijpt nipt naast WK-punt
Foto: © photonews

Het iconische Monaco kan er altijd iets speciaals gebeuren, ook in de Formule E. Tot dusver had elke wedstrijd een andere winnaar opgeleverd. Een reeks die eindigde in Monte Carlo: Jean-Eric Vergne boekte zijn tweede overwinning van het seizoen. Vandoorne eindigde net buiten de punten.

Rowland was in de straten van Monaco het snelst in de kwalificaties. Door een sanctie vanwege het veroorzaken van een crash in Rome, verloor de Nissan-rijder wel enkele plaatsen op de startgrid en zo was de pole voor Vergne. De Fransman was vastberaden om zijn polepositie te verzilveren en slaagde daar wonderwel in.

Aan het eind van de race kwam het nog tot een spannend duel met Rowland, maar Vergne hield stand in zijn Techeetah. Na acht wedstrijden met een andere rijder nu dus een tweede succes voor de kampioen van vorig jaar. Met nog vier races te gaan leidt Vergne ook in de stand, met vijf punten meer dan de Duitser Lotterer en een bonus van zes punten op de Nederlander Frijns.

BELGEN NIET AAN HET FEEST

In die rangschikking zakt onze landgenoot Jérôme d'Ambrosio verder weg. De Mahindra-rijder moet na zijn dertiende plek in Monaco twee posities prijsgeven en staat nu zevende in de stand. Vandoorne vertrok in Monte Carlo vanop de tiende plaats en wist die lang vast te houden, maar viel in het slot toch terug naar plaats elf. Nipt buiten de punten dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws