Stap in het onbekende voor WK-leider Thierry Neuville en zijn belagers
Redactie
| 0 reacties

Thierry Neuville gaat eerste Rally van Chili rijden

Stap in het onbekende voor WK-leider Thierry Neuville en zijn belagers
Foto: © photonews

Het rallykampioenschap gaat gewoon verder voor onze landgenoot Thierry Neuville, die er aan de leidig staat. Om te beginnen deze week. Vanaf donderdag is het immers tijd voor de Rally van Chili. Dat belooft een bijzondere wedstrijd te worden, want het is de eerste editie van deze rally.

Na de Rally van Argentinië blijven de rijders dus in Zuid-Amerika vertoeven. Deze keer is Chili aan de beurt als gastheer. Het is het 32ste land waar een WK-rally georganiseerd wordt. Vorig jaar ging er al een geslaagde test door. Nu is het tijd voor het echte werk.

HELE ERVARING

Het zal voor iedereen nieuw zijn. Niemand weet dus waar hij aan toe is, het wordt een hele ervaring. Donderdag start de Rally van Chili met een shakedown en een officiële ceremonie. Verspreid over drie dagen volgen er dan nog zestien klassementsritten om de uitslag te bepalen.

Het ziet er voorlopig goed uit voor Neuville in de stand en dat wil hij in Chili zeker zo houden. De Belg staat aan de leiding in de WK-stand met een voorsprong van 10 punten op Sébastien Ogier. De bonus op Ott Tänak bedraagt 28 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws