Gouden zaken voor Thierry Neuville: Belg neemt stevige optie op winst in Zuid-Amerika
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Thierry Neuville heeft zege in Rally van Argentinië voor het grijpen

Gouden zaken voor Thierry Neuville: Belg neemt stevige optie op winst in Zuid-Amerika
Foto: © photonews

Thierry Neuville reed al de hele wedstrijd prima, maar moest zich wel nog zorgen maken om zijn grote concurrenten in de WK-stand. Die zijn nu van het voorplan verdwenen. Met een voorsprong van 45 seconden op de tweede steekt Neuville al zijn hand uit naar de zege in de Rally van Argentinië.

Vooral Ott Tänak wilde aanvankelijk niet van wijken weten. De Est was aan het knabbelen aan zijn achterstand, tot hij in de voorlaatste rit van de derde dag moest opgeven. Neuville verlost dus van zijn voornaamste belager. Zonder grote fouten of mechanische problemen moet onze landgenoot naar de overwinning kunnen rijden.

SPANNING OM DERDE PLAATS

De tweede plaats is immers voorlopig voor Andreas Mikkelsen, een ploegmaat van Neuville. De Noor volgt op 45 seconden. Nog verderop is Kris Meeke derde. Die heeft wel slechts een bonus van een kleine drie seconden op de Fransman Ogier.

Indien Neuville in Argentinië zegeviert, versterkt hij zijn leidersplaats in de WK-stand. Door het uitvallen van Tänak vallen er sowieso goede zaken te doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws