Thierry Neuville voelt zich uitstekend in Argentijnse regen en rukt op
Redactie
| 0 reacties

Thierry Neuville staat na derde dag in Rally van Argentinië mooi tweede

Thierry Neuville voelt zich uitstekend in Argentijnse regen en rukt op
Foto: © photonews

Het zijn extreme omstandigheden waarmee de rallypiloten in Argentinië geconfronteerd worden. Thierry Neuville lijkt er echter al goed aan gewend geraakt. Hij presteerde prima in het tweede deel van de dag en staat nu mooi tweede. Zijn voornaamste concurrenten laat hij achter zich.

De wegen lagen er al nat en glibberig bij. Dat beterde niet toen de hemelsluizen nog eens helemaal opentrokken. Neuville verloor dertien seconden in de eerste rit van de dag. Een volgende etappe werd om veiligheidsredenen afgelast. De medische diensten konden door de toestand van de wegen immers niet meer op het terrein.

NEUVILLE NEEMT VEEL TIJD TERUG

Toen de veilgheid weer gegarandeerd was, kon de race toch voortgezet worden. Neuville was meteen bij de pinken en boekte ritwinst. Hij pakte heel wat tijd terug op Tänak en Ogier. Ook hierna kon Neuville nog tijd terugnemen en zo een achterstand opzetten in een voorsprong.

Onze landgenoot moet enkel Kris Meeke nog voor zich dulden. De leider houdt Neuville momenteel 5 seconden achter zich. Die heeft dan weer een seconde bonus op Tänak en nog twee seconden verderop volgt Ogier. Spanning genoeg dus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws