De race moest echt niet veel langer duren: Stoffel Vandoorne moest bolide vlak na finish aan de kant zetten
Redactie
| 2 reacties

Stoffel Vandoorne zag derde plaats bijna nog verloren gaan door aandrijfprobleem

De race moest echt niet veel langer duren: Stoffel Vandoorne moest bolide vlak na finish aan de kant zetten
Foto: © photonews

De ePrix van Rome zal voor altijd in het geheugen van Stoffel Vandoorne gegrift staan als zijn eerste succes in de Formule E. Vandoorne eindigde immers knap derde. Toch had het niet veel gescheeld of onze landgenoot had niet kunnen uitrijden. Op het einde van de race pruttelde zijn wagen tegen.

"Het was vermoedelijk een probleem met de aandrijflijn", verschaft Vandoorne Motorsport een woordje uitleg. "Ik wist wel min of meer dat het er zat aan te komen. De laatste paar ronden zag je me ook vertragen. Er was geen probleem met het vermogen, het was kwestie van de auto te ontzien."

Ik hoop dat we de bladzijde kunnen omslaan 

Stoffel Vandoorne

In elk geval: Vandoorne haalde het einde van de race - zij het nipt - en mocht voor het eerst op het podium plaatsnemen. "Ik hoop dat we nu de bladzijde kunnen omslaan. Het is een moeilijke start van het jaar geweest. Als je dan hier een podiumplaats kan behalen, is dat een geweldige prestatie van iedereen."

Vandoorne had wel in de mot dat het qua snelheid wel goed zat. "Ook in de kwalificaties haalden we een mooie snelheid. Ik ben wel trotser op onze prestatie tijdens de race, want het is daar waar we tot dusver tekort kwamen. Ik had geen moeite met het tempo van de leiders terwijl ik ook nog energie kon sparen voor het einde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws