D'Ambrosio blijft tweede in Formule E-kampioenschap, Vandoorne geeft snel op in Sanya
Redactie
| 4 reacties

D'Ambrosio blijft tweede in de stand na zevende plek in Sanya

D'Ambrosio blijft tweede in Formule E-kampioenschap, Vandoorne geeft snel op in Sanya
Foto: © photonews

Voor de allereerste keer was het Formule E-circus te gast in het Chinese Sanya en dat heeft wisselend succes teweeg gebracht voor de Belgen. Vandoorne moest na een aanrijding snel opgeven. D'Ambrosio maakte in het slot nog wat plaatsen goed en eindigde op positie zeven. De winst was voor Vergne.

Rowland had in China zijn eerste polepositie beet. D'Ambrosio ging van start vanop de achtste plaats terwijl Vandoorne het in de kwalificaties moest stellen met de dertiende tijd. De race was amper begonnen of Vandoorne kwam in aanraking met WK-leider Bird. Voor beiden was deze ePrix dus al vroeg voorbij.

AANRIJDING SIMS ZORGT VOOR RODE VLAG

D'Ambrosio werd in de loop van de wedstrijd gepasseerd door Frijns en Mortara. Helemaal voorin de race ging Vergne met een mooi inhaalmanoeuvre langs de linkerkant van de baan voorbij Rowland. Ook in de subtop was de strijd hevig: Sims knalde in de muur na een duel met Abt om de vierde plaats.

D'AMBROSIO NOG VAN 10 NAAR 7

Er was tijd nodig om de wagen van Sims van de baan te halen en hierdoor werd de wedstrijd stilgelegd. Na de hervatting kende de race ook nog een tumultueus einde. Frijns reed in op Di Grassi. D'Ambrosio maakte van de gelegenheid gebruik om nog van plaats tien naar zeven te wippen. De race werd vervolgens beëindigd onder de gele vlag.

Vergne reed naar zijn eerste overwinning van het seizoen en bleef Rowland en da Costa voor. Diezelfde da Costa is wel de nieuwe leider in het klassement. De Portugees telt momenteel drie punten meer dan Jérôme d'Ambrosio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws