Opvallende conclusie na eerste race van het seizoen: "Dat is toch een grote verrassing"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

David Naert vond het verrassend dat Ferrari niet mee kon

Opvallende conclusie na eerste race van het seizoen: "Dat is toch een grote verrassing"
Foto: © photonews

De eerste Grote Prijs van het nieuwe F1-seizoen is achter de rug. Over het vervolg kunnen er misschien nog weinig conclusies getrokken worden, maar de eerste race leverde wel al merkwaardige vaststellingen op. Bijvoorbeeld het feit dat Ferrari geen enkel moment mee deed voor de prijzen.

Analist David Naert kon er bij Sporza ook niet omheen. "Op een bepaald moment vroeg Sebastian Vettel via de teamradio: Why am I going so slow? Het droge antwoord van Ferrari was dat ze het niet wisten. Dat is toch een grote verrassing, want na de wintertests dacht iedereen dat Ferrari dit seizoen het te kloppen team zou zijn. Maar de ploeg kwam er niet aan te pas."

Voor Mercedes was de GP van Australië dan weer een groot succes. "Mercedes zou al blij zijn dat het het tempo van Ferrari zou kunnen bijhouden, maar ze deden het veel beter. Ze lieten de Italianen ronduit achter zich en daardoor krijg je een vrij anonieme vierde plaats voor Vettel en een vijfde voor zijn jonge ploegmaat Charles Leclerc."

OOK RED BULL DOET MEE

Ook voor Red Bull was het een opsteker, voornamelijk dan voor Max Verstappen. "Vooraf dachten we dat het weer een 1-2'tje zou worden tussen Mercedes en Ferrari, maar Red Bull zal in heel wat wedstrijden een woordje meespreken. Dat is natuurlijk goed nieuws, ook al is er nog maar een wedstrijd gereden."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/09/2019 Belgian GP (Spa-Francorchamps)
08/09/2019 Italian GP (Monza)

Nieuwste reacties