Stefan Everts moet nog enkele weken afwachten: "Het is raar om maar vier tenen meer te zien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Stefan Everts moet nog enkele weken afwachten: "Het is raar om maar vier tenen meer te zien"
Foto: © photonews

Stefan Everts heeft niet de leukste weken en maanden achter de rug. Eerst liep hij malaria op in Afrika en hing zijn leven aan een zijden draadje, erna kreeg hij met nog wat extra fysiek leed te maken toen zijn kleine teen geamputeerd moest worden.

Laten we hopen dat Stefan Everts de afgelopen maanden zijn dosis pech voor de rest van zijn leven al gehad heeft. Eerst was er de malaria, daarna moest hij afgelopen dinsdag zijn teen laten amputeren door een infectie in zijn voet. 

"Alsof mijn voet in vuur en vlam stond, maar het was een reactie op de narcose en operatie", zegt Everts bij HLN. "De dokter stelde me gerust dat de operatie goed is verlopen. Ik heb de wonde gezien en dat zag er goed uit. Het zal tijd vragen om verder te genezen. Het is raar om maar vier tenen meer te zien."

Amputatie

De kleinste teen verdween bij de beste motorcrosser aller tijden, nu is het afwachten of het daarbij blijft. "Het zal nog vijf à zes weken duren voor ze dat beslissen", klinkt het. "De toestand van mijn linkervoet is veel beter, die herstelt zich goed. Maar aan mijn hielen en rechtervoet gaat het heel traag."

Everts houdt zich vooral bezig met gewichten en door wat op de hometrainer te fietsen. "Mentaal gaat het wel. Het leven gaat voort, hé. Al heb ik nergens zin in", zegt Everts nog. Mogelijk mag hij volgende week naar huis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws