Formule E is toe aan jubileum: vieren d'Ambrosio en Vandoorne mee?

Formule E is toe aan jubileum: vieren d'Ambrosio en Vandoorne mee?
Foto: © photonews

Het is dit weekend groot feest voor alle drijvende krachten achter de Formule E. De vijftigste Formule E-race staat immers op het programma. De gaststad is het Chinese Hongkong. Meer dan de moeite om eens te bekijken wat alle rijders daar te wachten staat.

Dat die jumbileumrace in Hongkong doorgaat, is een meevaller. Het heeft nog niet dezelfde geschiedenis als Monaco of Macau, maar is ongetwijfeld één van de betere stratencircuits en is op korte tijd uitgegroeid tot één van de kroonjuweeltjes in de motorsport.

De omgeving is ook niet min voor het circuit van 1,86 kilometer dat bestaat uit tien bochten: de piloten passeren het Hong Kong Observation Wheel and Finance Centre. Op de achtergrond pronken de vele hoge torens uit het stadscentrum, wat voor prachtige beelden zorgt.

Na Mexico, wat één van de meest geweldige Formule E-races ooit was met di Grassi haast op de streep het duel om de overwinning naar zijn hand zette, is het te hopen dat het in Hongkong even boeiend gaat worden. Zeker geen sinecure, maar er is dit seizoen amper al een saai moment geweest.

D'AMBROSIO DE REGELMATIGSTE

Ook de vijfde race moet dus het nodige spektakel leveren. Jérôme d'Ambrosio trekt er naartoe als WK-leider. Zijn grote troef is zijn regelmaat. D'Ambrosio is de enige van de rijders uit de top vijf die in alle vier voorgaande races al punten scoorde. Dat geeft hem voorlopig een streepje voor op de anderen.

De grootste kracht die Stoffel Vandoorne vooruit duwt, is zijn motivatie. Hij moet erop gebrand zijn om in Hongkong zijn eerste punten van het seizoen te scoren. Want het mag dan wel logisch zijn dat HWA nog niet supersterk voor de dag komt, het gaat toch aan een rijder vreten dat die nul nog op het bord staat. Het zou prachtig zijn om die tijdens deze jubileumrace weg te vegen.

SEA BISCUIT ZORGT VOOR ANIMO

Bij zo'n jubileum horen natuurlijk verschillende evenementen. Zondag wordt om 7u het fanfestival geopend. De oefensessies en kwalificaties komen hierna stilaan op gang. Wie een pit walk-ticket heeft, kan tussendoor al eens een kijkje gaan nemen in de Pit Lane. Ook kunnen toeschouwers genieten van een optreden van het dynamische dansduo Sea Biscuit.

Er is ook nog een handtekeningsessie voorzien voor enkele van de piloten. Om 16u03 plaatselijke tijd is het tijd voor het serieuze werk. Dan staat het resultaat weer volop en gaan 22 elektrische wagens 45 minuten en één ronde lang vooruit vlammen, de bestuurders van al deze bolides vurig hopend op de overwinning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws