? Mercedes laat dertig jaar oude traditie vallen voor Formule E
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Toto Wolff en Mercedes stomen zich volop klaar voor Formule E-avontuur

? Mercedes laat dertig jaar oude traditie vallen voor Formule E

Voorlopig moet Stoffel Vandoorne het nog stellen met zijn HWA, maar vanaf volgend seizoen maakt Mercedes zelf zijn intrede in de Formule E. En het is het Duitse topmerk menens. Ze zijn zich in Duitsland volop aan het klaarstomen en nemen afscheid van de DTM.

Al dertig jaar lang neemt Mercedes deel aan het Duitse toerwagenkampioenschap DTM. Het houdt daar nu mee op om zich beter te kunnen voorbereiden op de Formule E. "Het waren dertig mooie jaren in de DTM. Met vijftien titels zijn we recordhouder. Nu is het tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen", besluit sterke man Toto Wolff.

"Elektrische auto's zullen aan belang winnen in de toekomst bij Mercedes-Benz. In de Formule E gaan we de uitdaging met de nieuwe technologie aan. De races in wereldsteden zijn spectaculair voor de rijders en de fans. Het potentieel van de Formule E is enorm", maakt Wolff zich sterk.

Stoffel Vandoorne is alvast die zelfde mening toegedaan. Hij reageert enthousiast op het nieuws en kijkt ernaar uit om vanaf volgend seizoen in een Formule E-bolide van Mercedes te rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws