Stefan Everts opnieuw opgenomen in UZ Leuven: "Maar ook deze hindernis zal ik nemen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Stefan Everts opnieuw opgenomen in UZ Leuven: "Maar ook deze hindernis zal ik nemen"
Foto: © photonews

Het zit Stefan Everts momenteel niet mee. Niet lang na zijn acute malaria-aanval werd de Limburger vandaag opnieuw in het ziekenhuis van Leuven opgenomen. Deze keer is een wondinfectie aan zijn voet de boosdoener.

Everts werd vrijdag opnieuw opgenomen in het UZ Leuven. De tienvoudige wereldkampioen motorcross had de afgelopen dagen veel pijn aan zijn rechtervoet. Uit onderzoek bleek dat Everts een infectie heeft opgelopen door een wondje. Om die infectie weg te krijgen, moet Everts intraveneus met antbiotica behandeld worden. 

Een opdoffer voor Everts, die nog steeds revalideert van zijn zware malaria-aanval van december vorig jaar. De Limburger lag een tijdje in een coma, zijn leven hing zelfs aan een zijden draadje. 

'Mentale opdoffer'

"Natuurlijk is dit een mentale opdoffer", klinkt het bij Everts. "Vooral ook omdat we de voetenverzorging minutieus hebben opgevolgd en uitgevoerd. Nu ja, ik wist dat mijn herstel een werk van lange adem zou worden, met af en toe een obstakel. Maar ook deze hindernis zal ik nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws