Aanpassingsperiode voor Vandoorne geen verrassing
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Vandoorne en zijn team hebben tijd nodig om zich aan te passen aan Formule E

Aanpassingsperiode voor Vandoorne geen verrassing

Terwijl Jérôme d'Ambrosio helemaal bovenaan prijkt in de Formule E-stand, is Stoffel Vandoorne één van de zes rijder wiens puntenteller na vier races nog op nul staat. Waar loopt het juist mis voor Stoffel en is er enige beterschap in het vooruitzicht?

Er is een bepaalde tijd nodig voor zowel piloot als team om zich aan te passen en die tijd is langer dan gehoopt werd. Vooral het team heeft nog veel werk voor de boeg. Niet onlogisch aangezien dit het eerste jaar van HWA is in de Formule E. Dat naast Vandoorne ook diens ploegmaat Gary Paffett nog geen punten scoorde, is veelzeggend. Voor beiden is het al een prestatie als ze de wagen aan de finish kunnen krijgen.

Zo heeft HWA nog al te vaak te kampen met technische problemen. Dat vertaalt zich dan vooral in het plots uitvallen van de wagen. In het beste geval kan er dan met een reset nog heropgestart worden, al gaat dat uiteraard gepaard met heel wat tijdverlies. Het kan ook zijn dat de race meteen over is.

ERVARING TELT IN FORMULE E

Ondanks de ervaring die Vandoorne in zijn carrière inmiddels heeft opgedaan, blijft hij natuurlijk ook een rookie in de Formule E. Ook hier speelt die aanpassingstijd. Het vraagt toch een zekere gewoonte om het maximum uit de bolides te halen. Da Costa, d'Ambrosio, Bird en Di Grassi wonnen de eerste vier races. Allemaal piloten die al enkele jaren Formule E op hun teller hebben staan.

Belangrijk is dat er naar een bepaald punt toe gewerkt wordt en er progressie merkbaar is. Dat is wel degelijk het geval. In de laatste twee races deed HWA mee met de betere rondetijden. De snelheid van de wagen moet Vandoorne toelaten om in de toekomst wel in de punten te rijden.

KLEINE FOUTENMARGE

Waar onze landgenoot ook wel aan moet wennen, is dat de foutenmarge enorm klein is. Zeker zolang zijn team met bepaalde mankementen kampt. Even een muur aantikken en de hele wedstrijd kan naar de vaantjes zijn. Een grote fout rechtzetten is geen evidentie in een race die maar iets langer dan 45 minuten duurt. Fouten vermijden is de boodschap en dan moet hij nog wel plezier beleven aan zijn eerste Formule E-jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws