Neuville geeft podiumplek niet meer uit handen
Redactie
| 0 reacties

Thierry Neuville eindigt derde in de Rally van Zweden

Neuville geeft podiumplek niet meer uit handen
Foto: © photonews

Tijdens de laatste dagen had Thierry Neuville zich mooi tussen de eerste plaatsen gemanoeuvreerd in de Rally van Zweden en in de slotrit heeft hij die uitgangspositie weten te bevestigen. Hij begon eraan als derde en dat is ook de plaats waarop hij is uitgekomen. De winst ging naar Tänak.

In de sneeuw en op het ijs was het een kwestie van zo weinig mogelijk fouten te maken. Neuville trachtte om tijdens de laatste rit nog een plaatsje te winnen en zo op plek twee terecht te komen. Dat lukte net niet. De dichtste ereplaats was weggelegd voor Esapekka Lappi.

NEUVILLE 2DE IN WK-STAND

Die laatste eindigde wel ruim 53 seconden achter winnaar Tänak. Die neemt dan weer de leiding in de WK-stand over van Ogier, die moest opgeven. Neuville is tweede in de WK-stand, met vier punten minder dan Tänak en twaalf punten meer dan wereldkampioen Ogier.

De volgende rally die op het programma staat is die van Mexico. Dat wordt overigens een heel andere wedstrijd, waarin de rijders de winterse weeromstandigheden achter zich laten en op grote hoogte zullen moeten presteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws