Belgen op achterste startrijen te vinden in ePrix van Mexico
Redactie
| 2 reacties

Vandoorne en D'Ambrosio werken slechte kwalificaties af in Mexico

Belgen op achterste startrijen te vinden in ePrix van Mexico
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne is nog altijd zoekende in de Formule E en de kwalificaties in Mexico zullen hem niet meteen veel vrolijker gemaakt hebben. Ook zijn landgenoot Jérôme d'Ambrosio presteerde pover in de qualies. Andere voormalig F1-rijders als Wehrlein en Massa hadden meer succes.

HWA blijft in zijn eerste seizoen in de Formule E tot dusver nog altijd op de sukkel. De twee rijders van het team hadden moeite om de wagen onder controle te houden. Reed Paffett nog naar een zestiende tijd, dan zal Vandoorne nog drie plaatsen achter hem moeten starten.

Ook d'Ambrosio geraakte niet door het eerste deel van de kwalificaties. Hij kon geen snel rondje meer afwerken nadat Bird stilviel en kwam uit op de negentiende tijd. Mogelijk schuift d'Ambrosio nog verder achteruit op de grid, want bij het inhalen van Frijns leek de gele vlag nog te wapperen. En dan is inhalen uiteraard niet toegestaan.

WEHRLEIN OP DE POLE

In de 'Super Pole', waarin zes rijders mogen strijden om de polepostie, kwam een drietal met een F1-verleden het best uit de verf. Di Grassi, Massa en Wehrlein bezetten de eerste drie plaatsen. Wehrlein start vanop de pole. Na hem volgen Di Grassi en Massa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws