Verstappen, Vettel en Ricciardo mogen zich zorgen maken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Verstappen en Vettel hebben nog geen helm die aan de regels voldoet

Verstappen, Vettel en Ricciardo mogen zich zorgen maken
Foto: © photonews

Het zal geen zorgeloze aanloop naar het nieuwe F1-seizoen worden voor enkele toprijders. Een aantal piloten hebben immers nog geen legale helm tot hun beschikking. En dat terwijl komende maandag in Barcelona de eerste wintertests er al aan komen.

Er is een nieuwe specificatie van kracht voor racehelmen. Zo zouden die in staat moeten zijn om meer energie te absorberen en meer ballistische bescherming moeten bieden. Volgens Motorsport zou echter vooral producent Arai ermee sukkelen om de keuring van de FIA te doorstaan.

Het Japanse bedrijf heeft nog geen enkel design afgeleverd dat slaagde voor de homologatietests van de FIA. En Arai zal meer dan waarschijnlijk toch enkele toprijders bevoorraden. Het gaat dan om het Red Bull-duo Verstappen en Gasly, voormalig Red Bull-rijder Ricciardo en Ferrari-kopman Vettel. Toch niet de minste namen.

WINTERTESTS NIET IN HET GEDRANG

Toch mogen deze rijders sowieso deelnemen aan de wintertests die volgende week voor de deur staan. Alleen is het de vraag of ze dan beroep doen op hun 2018-specificatie of een prototype gebruiken dat de 2019-specificatie heeft.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws