Ricciardo: "Incident met Max in Baku speelde mee bij mijn vertrek"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Daniel Ricciardo kwam terug op zijn afscheid bij Red Bull

Ricciardo: "Incident met Max in Baku speelde mee bij mijn vertrek"
Foto: © photonews

Naast het circuit konden Daniel Ricciardo en Max Verstappen het goed met elkaar vinden, of zo liet Red Bull het toch uitschijnen. In de wagen was dat andere koek, het beste voorbeeld was de aanrijding in Bakoe.

“We zijn allebei streng toegesproken, om het maar even netjes te verwoorden, maar ik had zelf het gevoel dat ik niet echt fout zat, ook al was ik degene die achterop botste. En volgens mij hebben de meesten wel gezien dat er een dubbele beweging was”, aldus Ricciardo aan Motorsport.com. Hij vond dat Verstappen een keer te veel bewoog in de remzone.

“Al voor het incident was er sprake van contact. Veel mensen vonden dat het te lang doorging. Ik denk dat de manier waarop men er destijds mee om is gegaan, niet echt goed bij mij is gevallen. Ik heb me daar dus wel een klein beetje aan gestoord. Maar het was voor mij nog niet dé reden, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Toch een goeie band

Ricciardo had graag gezien dat het team achter de schermen meer zijn kant had gekozen na het incident. “Ik begrijp wel waarom we het op een bepaalde manier hebben afgehandeld bij de media. Je hebt een groot merk waar je zorg voor dient te dragen. Dan helpt het niet als we openlijk naar elkaar uithalen."

"Maar ik had een beetje het gevoel dat men [intern] ook vond dat beide partijen evenveel schuld hadden, terwijl ik niet dat idee had dat het zo'n incident was. Maar misschien is dat ook wel mijn koppigheid als coureur.” Bekijk hier nogmaals het incident uit alle hoeken. Bekijk hieronder de beelden. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties