D'Ambrosio blijft aan de leiding in Formule E, Vandoorne ziet mooie ereplaats verloren gaan
Redactie
| 0 reacties

D'Ambrosio blijft Bird net voor na ePrix in Chili

D'Ambrosio blijft aan de leiding in Formule E, Vandoorne ziet mooie ereplaats verloren gaan
Foto: © photonews

De derde ePrix van het seizoen is gereden en daarin moest Jérôme d'Ambrosio vol aan de bak om zijn leidersplaats in de stand te verdedigen. Dat lukte maar net door in de slotfase nog terrein goed te maken. Stoffel Vandoorne lag op een mooie zesde plaats toen hij tegen de muur aan knalde.

D'Ambrosio moest na slechte kwalificaties als twintigste starten. Dan deed Vandoorne het met een vijfde startplaats beter. De pole was voor Buemi. Er waren tal van incidentjes in de ePrix van Chili. Dillmann kwam tot stilstand door een harde reset. Vergne werd aangetikt door da Costa. Zij waren de twee dichtste belagers van d'Ambrosio.

Later zouden ze door deze aanrijding uit de race verdwijnen. Voorin ging Bird dankzij zijn 'attack mode' voorbij Wehrlein naar de tweede plaats. Vandoorne zag Mortara en Sims passeren. Nadat zij mekaar aanreden, kon Stoffel de plek van Mortara opnieuw innemen.  Rowland duwde Massa in de muur en nadat Günther tot stilstand kwam, was er een full course yellow flag.

FOUT VAN VANDOORNE

Alle rijders mogen dan niet sneller rijden dan 50 km/u. Na de hervatting maakte Vandoorne een fout in een bocht en knalde hij tegen de muur. Einde wedstrijd voor Vandoorne en een nieuwe korte neutralisatie voor de anderen. Buemi deed nadien precies hetzelfde, ook voor hem met dezelfde gevolgen. Geen zege dus voor de Zwitser.

Sims kwam zo op plek drie te liggen. In de laatste ronde kreeg Wehrlein temperatuurproblemen, maar hij kon zijn positie wel vasthouden. D'Ambrosio rukte in het slot op naar plek tien. Door sancties die nog werden uitgedeeld, onder andere aan Sims, werd dat zelfs nog plaats acht. Abt finishte zo nog als derde achter Bird en Wehrlein.

D'AMBROSIO BLIJFT BIRD VOOR

Doordat d'Ambrosio nog enkele puntjes kon sprokkelen, komt hij in de stand op een aantal van 44 eenheden. Dat is er ééntje meer dan de Brit, die in Chili als winnaar over de meet reed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws