Tienvoudig wereldkampioen komt terug op malaria-aanval: "Dat heeft mijn leven gered"

Tienvoudig wereldkampioen komt terug op malaria-aanval: "Dat heeft mijn leven gered"
Foto: © photonews

Stefan Everts mag enkele weken vroeger dan voorzien terug naar huis. De tienvoudig wereldkampioen motorcross reageerde voor het eerst uitvoerig na zijn levensbedreigende malaria-aanval.

Het zag er rond Nieuwjaar even niet goed uit voor de tienvoudig wereldkampioen motorcross. Hij werd geveld door malaria, zijn leven hing even aan een zijden draadje.

"Plots ging ik fel achteruit en werd ik overgebracht naar Leuven", reageert Everts nu voor het eerst bij Sporza. "Ik heb geen milt meer, normaal gezien een filter voor de parasieten - die nu mijn lever en nieren aanvielen."

Sportief

Toch is Everts duidelijk: "Dat ik een ex-profsporter ben heeft mijn leven gered. Ik was nog goed in vorm, dat was ideaal gezien de omstandigheden. De dokters zeggen nu dat alles goed komt, al zal het misschien niet meer helemaal zijn zoals het was."

"Daar zal ik mee leren leven. Ik had hier ook zonder voeten of handen kunnen zitten, dus het valt mee. Ik mag al enkele weken vroeger naar huis, tegen deze zomer hoop ik opnieuw een beetje te kunnen op de motor zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws