D'Ambrosio knalt naar de overwinning in Formule E, snelle opgave voor Vandoorne
Redactie
| 6 reacties

Jérôme d'Ambrosio wint ePrix in Marrakesh

D'Ambrosio knalt naar de overwinning in Formule E, snelle opgave voor Vandoorne
Foto: © photonews

Wisselend succes voor de Belgen in de ePrix van Marrakesh. Jérôme d'Ambrosio knalde na een knappe race naar de overwinning. Zijn derde zege ooit in de Formule E. Stoffel Vandoorne beleefde dan weer bijzonder weinig plezier aan zijn race in Marokko.

De kwalificaties waren voor de Belgen geen succes geweest. D'Ambrosio was niet verder dan de tiende tijd geraakt. Vandoorne bleef technische hinder ondervinden aan zijn HWA en kon zelfs geen tijd neerzetten. Daardoor moest de voormalig McLaren-rijder vanop de laatste plaats vertrekken.

Er moest tijdens de race dus nog wel wat gebeuren en dat vond blijkbaar ook Eric Vergne. In een poging om polerijder Bird in te halen nam hij teveel risico's en na die aanrijding belandde Vergne achterin. D'Ambrosio ging van positie tien naar vijf.

TECHNISCHE PROBLEMEN VANDOORNE

Bij Vandoorne waren de technische problemen blijkbaar nog altijd niet opgelost. Hij dook als eerste de pits in voor een opgave. Ook Wehrlein, de ploegmaat van D'Ambrosio, moest de strijd niet veel later al staken. BMW toonde zich dan weer wel bijzonder competitief.

Da Costa, na zijn zege in Saoedi-Arabië meteen leider in de stand, ging voorbij teamgenoot Sims naar plek twee. Beide BMW's geraakten ook voorbij de koploper toen die teveel ruimte liet. Da Costa ging zo dus aan de leiding, voor Sims en Bird. Die laatste zag later ook nog de Nederlander Frijns en D'Ambrosio, na een knap manoeuvre, passeren.

D'AMBROSIO OP DREEF

De Belg van Mahindra was net zoals in de eerste ePrix uitstekend op dreef en nam de derde plaats in. Door de 'attack mode' bij de rijders achter hem moest D'Ambrosio wel uitpakken met het betere verdedigingswerk. Hij gebruikte zijn eigen eerste aanvalsmodus toen het hem iets te heet onder de voeten werd.

BMW deed hem dan ook nog een cadeau. De twee rijders van het Duitse merk reden mekaar aan. D'Ambrosio knalde voorbij hen beiden naar de leiding in de race. Het was meteen einde van de wedstrijd voor da Costa. Nadat de safety car van de baan ging, restte er nog één ronde. D'Ambrosio hield de overwinning nipt vast, met Frijns en Bird in zijn zog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws