Ex-wereldkampioen Stefan Everts reageert voor het eerst: "Mijn grootste overwinning"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ex-wereldkampioen Stefan Everts reageert voor het eerst: "Mijn grootste overwinning"
Foto: © photonews

Oef. Stefan Everts mocht vandaag het UZ in Leuven verlaten nadat hij er begin december werd opgenomen na een malaria-aanval. De voormalige wereldkampioen gaat de komende zes weken aan zijn herstel werken in het revalidatiecentrum.

Everts liep half november malaria op na een wedstrijd in Congo. De 46-jarige Everts lag in coma en moest vechten voor zijn leven. Maar het gaat dus steeds beter met de Limburger. "Ik voel me al beter, maar ben nog heel zwak", liet hij in een eerste reactie bij VTM weten. "Twee weken coma hebben veel van mijn spiermassa en kracht weggenomen. Alles moet opnieuw opgebouwd worden."

Praten is voorlopig nog uit den boze. "Voorlopig heb ik mijn stem nog niet terug. Mijn stembanden zijn gekwetst tijdens het plaatsen van ademtubes toen ze me in coma hebben gelegd. Hopelijk heb ik mijn stem binnen enkele weken terug", klinkt het. 

6 weken in revalidatiecentrum

Everts blijft normaal gezien 6 weken in het revalidatiecentrum van het Gasthuisberg. "Zelfs op mijn benen staan is nog moeilijk. Ik heb nog een hele revalidatie voor de boeg. Maar het komt goed, dit is mijn grootste overwinning", zegt Everts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws