Lewis Hamilton excuseert zich na denigrerende uitspraken over geboortedorp
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Lewis Hamilton corrigeert zich na denigrerende uitspraken over geboortedorp

Lewis Hamilton excuseert zich na denigrerende uitspraken over geboortedorp

Lewis Hamilton heeft zich niet bijster populair gemaakt bij de inwoners van zijn geboortedorp Stevenage. De wereldkampioen F1 had het tijdens de BBC Sports Personality of the Year Awards onder meer over 'de sloppenwijken'. Maar op sociale media kwam hij terug op die uitspraken.

Hamilton had het in zijn toespraak over de sloppenwijken van Stevenage en dat viel niet in goede aarde bij de inwoners van het lokale dorpje. "Het was een droom voor onze familie om uit de sloppenwijken te komen", klonk het een beetje denigrerend. 

'Trots dat ik uit Stevenage kom'

Via Instagram reageerde de Mercedes-coureur alvast op de commotie die hij teweeg had gebracht. "Ik ben ongelofelijk trots dat ik uit Stevenage kom en ik hou nog steeds van dat dorp. Ik ben fier dat ik daar vandaan kom", aldus Hamilton. "Maar maak jullie alsjeblieft niet druk over het foutje dat ik gemaakt heb."

"Ik zal Stevenage altijd op de best mogelijke manier proberen te vertegenwoordigen. Niemand is perfect, ook ik maak vaak fouten. Zeker niet wanneer ik voor een groot publiek sta en de reis die ik doorheen mijn leven gemaakt heb probeer te omschrijven. Ik heb gewoon de verkeerde woordkeuze gebruikt", besluit de wereldkampioen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws