Brits toptalent blaakt van vertrouwen na overstap naar F1: "Ik ben van niemand bang"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

George Russell is in eerste seizoen in Formule 1 van niemand bang

Brits toptalent blaakt van vertrouwen na overstap naar F1: "Ik ben van niemand bang"
Foto: © photonews

Eén van de namen om in 2019 naar uit te kijken is ongetwijfeld George Russell. De 20-jarige Brit kroonde zich afgelopen seizoen tot kampioen in de Formule 2 en krijgt bij Williams zijn kans in de koningsklasse van de autosport.

Russell is volgend seizoen één van de twee coureurs bij Williams. Maar de 20-jarige rijder kijkt vol vertrouwen zijn eerste seizoen in de Formule 1 tegemoet. Russell vreest dan ook niemand in zijn eerste seizoen in de Formule 1.

"Ik voel me zelfverzekerd", liet hij optekenen in gesprek met Sky News. "Ik heb twee succesvolle jaren achter de rug en ik ben klaar voor de stap naar de F1. Ik besef dat ik een rookie ben, dus ik zal geen gekke dingen doen. Maar ik ben er wel helemaal klaar voor."

Hamilton een idool en inspiratiebron

Lewis Hamilton is dan weer een idool van de jonge Brit. "Ik heb het geluk gehad dat ik de afgelopen twee seizoenen deel uitmaakte van Mercedes. Ik heb meetings met Lewis gehad en dat was toch ongelofelijk."

Na een matig seizoen in 2018 bij Williams is de druk op de schouders groot bij Russell. "Het is een grote stap naar de F1, want er komt heel wat bij kijken."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws