Formule 1-baas heeft hoge verwachtingen voor Max Verstappen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ross Brawn ziet Verstappen en Red Bull meedoen voor de wereldtitel

Formule 1-baas heeft hoge verwachtingen voor Max Verstappen
Foto: © photonews

Voor de sportieve baas van de Formule 1 is het reeds uitkijken naar het volgende seizoen. Daarin verwacht Ross Brawn veel van Max Verstappen en bij uitbreiding heel Red Bull. Zeker over het potentieel van Verstappen is hij lyrisch.

"Het is makkelijk om te vergeten hoe jong hij is", zegt Brawn over de Nederlandse rijder op de officiële F1-site. "Max wordt in zijn benadering veel volwassener, maar verliest niets van zijn snelheid en agressie. In de juiste auto en met het juiste team, is hij zeker wereldkampioenschapsmateriaal."

Dat laatste zou volgens Brawn volgend jaar ook voor Red Bull het geval kunnen zijn. Dat zal dan veel te maken hebben met de nieuwe Honda-motor. "De samenwerking tussen Honda en Red Bull is positief, want Red Bull wordt een volwaardig fabrieksteam. Dat zijn ze sinds hun Jaguar-periode niet meer geweest."

MEEDOEN VOOR DE WERELDTITEL

En dat kan nu net het verschil maken. "Ze hebben meestal een zeer goede band met hun motorleverancier gehad, met name in de succesjaren met Renault. Het is een andere uitdaging wanneer je fabrieksteam bent van een motorfabrikant. Red Bull kan die kans met beide handen grijpen. Ze moeten weer mee gaan doen voor de wereldtitel."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws