D'Ambrosio meteen mee op het podium in Formule E, Vandoorne blijft steken in achterveld
Redactie
| 0 reacties

D'Ambrosio belaagt winnaar da Costa en eindigt derde in eerste ePrix

D'Ambrosio meteen mee op het podium in Formule E, Vandoorne blijft steken in achterveld
Foto: © photonews

Het Formule E-avontuur is weer begonnen. Met Stoffel Vandoorne op vier en Jérôme d'Ambrosio op zes hadden de Belgen een goede kwalificatie afgewerkt. Da Costa deed het met de polepositie nog beter en kon die ook omzetten in winst tijdens de race. Ook d'Ambrosio reed in zijn Mahindra een knappe race.

Na de openingsronde lagen Vandoorne en d'Ambrosio op plaats vijf en zeven. In de volgende ronde verloor Vandoorne wel een paar posities, waardoor hij net achter d'Ambrosio kwam te zitten. De HWA-rijder zag ook nog Evans, Sims en Massa voorbijsteken. Nadat hij een 'attack mode' aan zijn been had, zakte Vandoorne weg naar het achterveld.

Achter leider da Costa was er een mooi manoeuvre van Vergne bij Buemi. Toen Vergne voorbij da Costa ging en Lotterer op plaats drie reed, zag het er pas echt goed uit voor Techeetah. Dat was nog meer het geval nadat Lotterer een 'attack mode' goed verteerde en met extra power da Costa ter plekke liet.

TECHEETAH VERLIEST KANSRIJKE POSITIE

Beide Techeetah-rijders kregen echter een 'drive-through penalty' en zo ontstond er weer een nieuwe wedstrijdsituatie. Buemi verloor na contact een plaats aan Lopez en zag ook d'Ambrosio passeren. Toen Lopez even later de muur raakte, was zijn wedstrijd voorbij.

D'AMBROSIO RUKT OP

Zo kregen we een safety car met d'Ambrosio op plek twee achter da Costa, die weer aan de leiding ging. Toen er weer geracet mocht worden, kon onze landgenoot wel de opnieuw opkomende Vergne weinig in de weg leggen. Da Costa gebruikte ook nog de fanboost om de eerste plaats vast te houden.

Zo was de overwinning in de ePrix in Ad Diriyah voor de BMW-rijder. Samen  met titelhouder Vergne mocht Jérôme d'Ambrosio als derde dus mee op het podium. Stoffel Vandoorne geraakte niet verder dan de zeventiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws