Onvoorspelbaarheid Formule E speelt in hun kaart, waar mogen Vandoorne en d'Ambrosio op hopen?
Redactie
| 1 reacties

Stoffel Vandoorne en Jérôme d'Ambrosio elk met eigen ambitie in Formule E

Onvoorspelbaarheid Formule E speelt in hun kaart, waar mogen Vandoorne en d'Ambrosio op hopen?
Foto: © photonews

Zaterdag is het om 13u eindelijk tijd voor de Ad Diriyah ePrix, de eerste wedstrijd in het nieuwe Formule E-seizoen. Met Stoffel Vandoorne en Jérôme d'Ambrosio zullen er twee Belgen in aantreden. Maar welke ambities mogen ze koesteren? We werpen een blik op het nakende kampioenschap.

In elk geval is het niet zoals in de Formule 1, waar één rijder de jongste jaren de titels aaneen rijgt. In de Formule E kroonde de vorige vier jaren zich telkens een andere rijder tot kampioen. Dat laat alle racers toe om aan het nieuwe seizoen te beginnen met veel nieuwe moed en hoop.

Uiteraard behoren de vier vorige kampioenen Nelson Piquet Jr, Sebastien Buemi, Lucas di Grassi en Jean-Eric Vergne ook nu weer tot de kanshebbers. Daarnaast zullen vooral bij Sims en da Costa de verwachtingen hooggespannen zijn. Zij zijn immers de rijders van het Andretti-team, dat beroep kan doen op de middelen die BMW ter beschikking stelt.

D'AMBROSIO IN STERKE WAGEN

Ook Jérôme d'Ambrosio behoort tot het kransje rijders dat wel eens kan doorstoten tot de top. Zijn nieuwe team Mahindra weet hoe het races moet winnen, maar sukkelde tot dusver met de regelmaat. D'Ambrosio heeft in zijn twee seizoenen bij Dragon al bewezen tot fraaie prestaties in staat te zijn in goede prestaties.

Hij zou zich zeker de status van toprijder bij zijn team moeten kunnen toe-eigenen. Zijn ploegmaat Wehrlein heeft immers nog niet veel testen kunnen afwerken en zal er in de eerste race van het seizoen in Saoedi-Arabië niet bij zijn.

VANDOORNE GEREGELD IN DE PUNTEN?

Voor Stoffel Vandoorne is het toch iets minder evident dan voor zijn landgenoot om meteen uit te pakken in de Formule E. HWA Racelabs is een compleet nieuw team en dat zal wellicht gepaard gaan met een leerproces. Het talent van Vandoorne is echter onmiskenbaar en ook de samenwerking met Venturi moet het team ten goede komen.

HWA moet in staat zijn om zich te ontpoppen tot een goede middenmotor. Bovendien moet de fanboost de populaire Vandoorne een voordeel opleveren en mag hij dus zeker hopen om geregeld in de punten te rijden. Van grote druk zal hij geen last hebben, want dit seizoen moet dienen om het aantreden van Mercedes in de Formule E voor te bereiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws